Ohh noo!

Min hals har svullnat upp ännu mer under natten. Kan inte fatta vad det är med den.
Jag var ett riktigt öron och halsbarn som liten och jag skämtar alltid om att jag är uppväxt på penicillin. Jag tror dock inte att jag har varit med om detta innan.

Att vara nästan igensvullen i halsen utan att ha ont har aldrig hänt mig. Jag brukar alltid få ont så fort halsen svullnar tills att det nästan lagt sig helt. Jag är inte så förkyld heller utan det är mest att man är täppt. Huvudvärk har jag men det har nog sin förklaring med att jag får för lite syre när jag andas.

Med andra ord, ingen träning idag iheller:( Och imorgon jobbar jag öppning, hur ska jag lyckas komma upp? Slutar säkert med att baby få väcka mig hehe.

Ska iallafall ringa en läkare idag. Kanon att ha det i släkten;)

Vilken natt!

Fy för föbelen vad det är jobbigt när man inte kan sova. Vaknade upp inatt och var helt klarvaken. Låg i sängen i 30 minuter ungefär och försökte somna om men det gick inte. DÅ gav jag upp eftersom jag trodde klockan skulle vara 05.00 eller något. Jag går ut i hallen och kollar på klockan, 02.23. Hmm ja detta är ju liiite väl tidigt att gå upp, så det var bara att gå in till sovrummet och räkna får igen.

Utan lycka! Så vid 03.30 gav jag upp och gick ut och la mig i soffan. Det var betydligt skönare men tror inte att jag somnade försen vid 5-tiden och klockan 06.00 så ringde babys klocka och han stormade upp. Lyckades vakna och somna om ett par gånger trots att han gjorde en massa ljud men nu vid 08.00 så fick jag ge upp.

Huvudet sprängs trots att jag har frukost i magen. Min plan var att gå och träna idag men inte med denna huvudvärken. Ska avvakta och se.

Idag kommer det inte gå i många knyck, jag är sjukt seg!

Borttappad förlovningsring

Åhh kom på hem hemsk sak precis!

För ca 1½ timme sedan sprang jag runt i lägenheten gråtandes av panik! Jag hade tappat min förlovningsring!
Panik är nog lite väl snällt att använda för jag var livrädd! En förlovningsring är inte direkt billig men just då var man ledsen över att det är en ring som betyder grymt mycket för en.

Sprang runt som en galning och ryckte och rev i allt men inte hittade jag den. Då började jag fundera på när jag såg den på fingret sist och då slog det mig att det antagligen var igårkväll. Men förvirrad som jag är så tänkte jag att jag säkert tappat den på Maxi när jag var och handlade idag för man märker ju om ringen inte sitter på sin plats...
Trodde jag ja. Där har jag gått hela dagen utan märka att ringen inte satt på fingret, för den låg mellan en massa papper på sovbordet, av alla ställen. Mellan en massa papper alltså. Ibland blir man rädd för att vara så rädd som man är och idag var det en sån dag för mig..


 


Ännu en seg dag utan träning

Vet inte hur många dagar sedan det är jag tränade sist. Känns nästan som om det vore månader sedan!
Jag känner mig rätt pigg idag men min hals är fortfarande nästan helt igensvulen och då går det bara inte att träna. Skulle cykla till jobbet idag, vilket blev i samma takt som en pensionär. Väl framme flåsar jag som en hypad hund och mina arbetskamrater frågade om jag hade haft bråttom dit. Hmm nee... Jag har cyklat lika snabbt som en pensionär men råkade bli lite mer anfådd än i vanliga fall :P

Laddar för träning imorgon iallafall. Tycker att halsen borde lägga sig lite till då. Om inget annat så får jag ta ett kort och lugnt pass på gymmet och se om det funkar. Egentligen borde man bara gå dit en lite stund för att inte tappa motivationen helt. Den har ju som sagt inte varit på topp på sistonde, och jag anar att det kan ha med förkylningarna man haft att göra. Inte helt omöjligt!

Nu ska jag göra lite mat så den är färdig när min lilla sambo kommer hem. Stackarn går i skolan enda tills 18.00. Han kommer nog vara rätt trött när han kommer hem med andra ord.



Ibland ska man skämma bort sig!

Sitter med en inpackning i håret och sitter här och gör absolut ingenting. Det är guld värt ibland att få göra det. Är så himla skönt att vara ledig och bara göra vad man känner för.
Ska inte jobba försen på fredag men ska på möte imorgon.  Inte direkt något som är roligt men det är alltid bra att ha.
Nästa vecka blir det inventering på jobbet. Fy fan rent ut sagt. Det absolut värsta som finns enligt mig. På mitt jobb finns det varor och annat material precis överallt och det är så överdrivet mycket av allt med. Så detta kommer ta hela dagen säkert. BUHU:( Och så är det på min lediga dag med.. Men man ska ju vända allt negativt till något positivt, och å får jag ju säga att jag få extra pengar. Och det är alltid bra!:)

Ajabaja!

Har inte skivit på fyra dagar här. Lite smiskt på fingrarna!
Minns knappt varför jag ite har skrivit men känns som att jag inte har hunnit. Jobbade öppning i torsdags och fredags och det var ovanligt stressigt dessa dagar så man var helt slut när man kom hem.
Förra veckan tränade jag bara tre gången. Det var vad som hanns med. Lördagen spenderades med släkten då det var tre födelsebarn att fira. En på 20, en på 25 och en på 50, ett 95 års kalas då vill säga.

Igår kom jag äntligen in på Ge-kås. Det blev tredje gången gilt denna gången. Var där förra lördagen och sen två gånger denna helgen. Säger bara en sak till er. ÅK ALDRIG DIT PÅ LÖRDAGAR! Över 40 bussar och inga parkeringar lediga. Då är det mycket folk!

Söndagar verkar lugnare, mend et är fortfarande mycket folk. Men man slipper åtminstonde att köa!

Denna veckans upplägg var att jag skulle träna 5-6 gånger och jobba öppning på fredag och lördag, men såklart skiter det sig direkt. I flera dagar har min hals varit svullen och det har blivit värre och värre. Är helt slut när jag vaknar eftersom jag knappt kan få någon luft. Och inatt har det blivit värre plus att näsan nu är helt täppt med. VARFÖR???!

Jag har stora halsmandlar redan när jag är infektionsfri så när dem svullnar upp så kan jag ha mindre än 1 cms springa att andas på. Som tur r så har jag lite mer nu, men är rädd för att farbror doktorn måste sticka i mig.Det blir ju trots allt värre. Höger sida käke är riktigt öm nu också så ska bli spännande att se om man kan äta.

Min stackars sambo har det dock ännu värre. Han har drabbats av svinkopper i ansiktet den stackarn. Så nu blir det penicillin för hans del och ett fortsatt hopp på att han inte ska smitta mig;)

Nu ska jag se om jag kan få i mig lite gröt eller något. Hungrig är jag så jag hoppas ja får ner något. Glupsk som man är;)


Det där med fet mat..

Ikväll håller jag verkligen ingen diet. Många skulle nog slå mig på fingrarna haha.
Kebabtallrik blir kvällens mål nämligen! MUMS!!

Exotic snacks!

J*vlar vad bra mitt pass gick idag! Det kanske är bra att inte vara så laddad innan och sen tända till när man väl är där? För bra gick det iallafall! Känner mig starkare än någonsin och när man väl står där och kör tex. bicepscurl så kan man inte låta bli att imponeras av ens egna muskler.

Jag är en tjej som har varit livrädd för att styrketräna just för det där med att man KAN få stora syndliga muskler. Men nu har jag helt slutat med dem tankarna och bara älskar det jag ser! Det är riktigt svårt för en tjej att få stora synliga muskler som en body builder. Det handlar om år och dar och en strikt kost och många många timmar på gymmet.

Jag skulle aldrig klara det utan nöjer mig med det jag presterar nu. Höja vikter kan man alltid, men en strikt kost är inget för mig. Jag vill kunna äta utan att få dåligt samvete, annars finns nog risken att man kommer in på fel bana och kanske blir bulimiker eller liknande. Och dit vill jag då inte!




 

 



Hårinpackning är lovely!

Nu har jag gjort mina ärenden och hårinpackningen är såklart urtvättat.
Nu känner man sig som en ny människar igen- Thank you hårinpackning.
Mitt hår är riktigt riktigt slitet då jag har blekt det för mycket i mina dagar så jag får nästan panik dagen efter jag har tvättat det eftersom det då liknar svinto. Finns inget värre än att titta sig i speglen precis när man har vaknat och se hur trassligt och slitet det är.

Jag brukar försöka att sova med fläta eller liknande, men det sliter ju på håret det med. Nej en rejäl klippning är vad jag skulle behöva, men... Jag vill inte klippa så mycket som friören skulle göra för nu har jag äntligen långt hår.
Någon snäll frisör som klipper precis så mycket som jag ber om och ite 10 centimeter mer? Hör av dig iså fall;)


Vad gör man när suget börjar försvinna?

Sitter här med frukost i magen och hårinpackning i håret. Ine nog med detta så håller jag på att tvätta för fullt med. Lika bra att få det gjort, det är ju inte direkt roligt precis!
Blir träning efter middagstid då jag har lite ärenden som jag måste uträtta först. Är lite sånervös men det blir nog bra.

Har börjat funderapå detta med motivation och liknande. Dem flesta tappar motivationen till att gå till gymmet på sommaren när solen skiner och det är varmt ute. Har insett att jag är helt tvärtom! Jag älskade att gå till gymmet då. Då kunde man känna sig stolt när man gick i sin bikini och defenetivt äta sommarens mat med gott samvete.
Nu till mitt dilemma då.. Jag har sakta men säkert börjat att tappa suget för att gå till gymmet. Det är skitkul när man väl är där men svår att ta sig dit. Förr kunde jag vakna och nästan springa upp ur sängen för att jag skulle till gymmet, medans jag nu gärna ligger kvar och drar mig och sen fastnar med att göra en massa andra saker när jag väl kommit upp.

Kan tänka mig att det är höstens mörker som får en att tappa energin. Dessutom är jag en sån person som gärna håller mig inne när det är grått och tråkigt väder. Men jag är som tur ganska envis och jag vill forsätta med att gå till gymmet 4-5 gånger i veckan. Energin har börjat tryta men jag ska inte låta mörkret sänka mig!


Jag får bannemej rycka upp mig!!







Mmmmm!

Varma kanelbullar och ett glas mjölk, Finns det något bättre en sånhär grå och mulen dag?

Imorgon blir det en fullspäckad dag men ska träna såvida jag inte mår likadant när jag vaknar imorgon. Nu känns allt hyffsat bra det är bara huvudet som är lite segt.
Blir att träna armar och mage imorgon. Har fortfarande träningsvärk i magen sedan förra passet så får hoppas att den släpper. Ständig träningsvärk håller en igång, då vet man att det gör någon nytta!


Bad luck!

Det var inget roligt att vakna imorse! Snacka om bad luck!
Har i flera dagar varit lite slö framförallt fram mot kvällskvisten. Hur känner jag mig då när jag vaknar?
Jo- halsen är igensvullen, helt täppt i näsan och allmänt snurrig i pottan. Oh no not again!
Var borta från träningen i nästan tre veckor och så kommer detta tillbaka igen. Idag varken vågar eller kan jag träna. Får man knappt luft när man vilar hur blir det då när man anstränger sig? Ingen vidare bra kombination inte.
Ska jobba öppning på torsdag och fredag så jag håller tummarna så att det är bättre då iallafall.
Man mår alltid sämst på morgonen och kvällen så det vore ju bra om man kunde vara fit for fight imorgonkväll igen!

Nu ska jag försöka njuta av en frukost och sedan utnyttja mina konstnärliga sidor;)

Räcker ut tungan till dig din dumma basilusk!


Ta hand om dig dag idag!

Jag är den som alltid har köpt hårinpackningar och ansiktsmasker men idag fick jag ett sug av att testa att göra egna!
Har precis avnjutit 30 minuter i ett varmt badkar med både mask och inpackning. Inpackningen sitter dock i än då mitt hår är som svinto, Not good at all!
Det är perfekt att det liggen en affär på hemvägen från gymmet. Va bara att premenera in efter mitt benpass jag gjorde idag och köpa alla ingridienser. Passade på att köpa hem nya vitamintabletter med järn också. Träningen blir mer och mer lidande av min järnbrist, som jag hoppas att det är. Jag blir helt snurrig och kan inte träna i samma tempo som innan. Blir det inte bättre med tabletterna+ järnrik mat så får jag gå till farbror doktorn igen:/



Bilder och recept kommer ialla fall här:

Hårinpackning:

 

  • Citronsaft
  • Olivolja
  • 1 Äggula
  • 1 Avokado













Applicera rikligt i handdukstorkat hår och låt verka i 30-90 minuter. Ett tips är att ha en handduk eller påse om håret så du slipper få en massa avokado m.m i nacken.

Viktigt att tänka på!
När du sköljer håret efter så använd kallt/ljummet vatten. Använder du varmt finns det en risk för att du får äggröra i huvudet!




Ansiktsmask:


Ansiktsmask:
  • 1 Avokado
  • 1 Äggula
  • Gurka
  • Honung
  • Tomat
  • Äpple
  • Citronsaft




Rengör ansiktet med varmt vatten, ånga helt för att porerna ska öppna sig.
Lägg på ett tjockt lager och massera försiktigt.
Lägg dig ner och slappna av med gurkskivor på ögonen. Låt sitta i 20-30 minuter.
Avsluta med att tvätta bort allting ordentligt och använd sen ansiktsvatten och fuktkräm.

Resultat: Porerna minskade och pormaskarna försvann. Dessutom känns huden avslappnad och lugnt vilket gör av även jag mår bra.




Bilderna får tala för sig själv då det ser äckligt och osmidigt ut, men nauturen är faktiskt den bästa källan för skönhet!





Världens bästa frallor!

Nu har man smakat på världens bästa frallor! Som såklart är gjorda av mig!
Det som är så bra med att baka sitt eget bröd är att det smakar helt tvärtom mot köpt bröd. Säg till mig den dagen ni hittar ett bröd som smakar som mina frallor, då får jag helt enkelt ge mig.


Receptet lyder såhär:
50 g jäst
2 msk honung
2tsk salt
2 msk olivolja
6 dl ljummet vatten
4 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
4 dl havregryn
1 stor grovriven morot
60 g torkade aprikoser ( hackat i mindre bitar)
Russin
Ljusa phsyllium
Solrosfrön

  1. Smula ner jästen i det ljumna vattnet och rör runt tills klumparna är borta. Blanda ner honung, salt och olivolja.
  2. Finriv moroten och pressa ut så mycket saft du kan. Blanda ner moroten i smeten. Blanda även ner phsylliumfröna( efter egen smak)
  3. Blanda ner några deciliter mjöl åt gången och arbeta ihop det till en smidig deg. Spara lite mjöl för utbakning.
  4. Låt jäsa i ca 40 minuter under en bakduk.
  5. Efter jäsning- dela upp degen till två klumpar och börja att knåda den ena. Jag fick 6 st frallor på varje klump, men  du avgör själv hur många du vill göra. Dela upp frallorna.
  6. Nu tar du en fralla åt gången och plattar till den. Lägg så mycket aprikoser och russin på som du vill att frallan ska innehålla. Sedan knådar du bara ihop den till en rund fralla igen.
  7. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt, ca 6 stycken på varje. Pensla med vatten och strö över lite havre. Tryck till lite då det inte fastnar så lätt. Pensla en gång till och strö över solrosfrön och phsyllumfrön. Lägg en bakduk över och låt jäsa i ytterligare 10-15 minuter.
  8. Beroende på storlek ska dem gräddas olika. Jag gjorde 12 st frallor och gräddade dem i 15 minuter i 250 grader.


En älskade söndag

Jag brukar i stort sett alltid hata söndagar men inte idag!
Solen skiner och jag känner mig riktigt glad:)
Idag ska det bli träning, nämligen armar och mage som jag älskar. Sen ska jag göra goda och nyttiga frallor hade jag tänkt mig. Som om det inte vore nog så ska jag göra egna köttbullar idag hade jag tänkt mig.
Är nämligen grymt sugen på hemmagjorda köttbullar med potatismos och lingon! Mums!


Järnbrist- ingen vidare för den som tränar!

Jag har känt av min så kallade "järnbrist" nu ett bra tag när jag tränar och idag blev det värre.
Brukar bli yr i pottan när jag tar i ordentligt och ibland svartnar det för ögonen.
Men idag var hela jag konstig. Yr och okontaktbar. Kände mig jättekonstig.
Körde bara halva mitt axel/ryggpass vilket är bättre än inget!
Köpte hem lite broccoli som jag tänkte koka och käka till lunch med ett glas apelsinjuice. Ska även fylla på kroppen med lite mineralvatten. Jag anar att reservförrådet med järn i min kropp har börjat tömmas och att det är därför jag känne rmig så yr och konstig. Det vore inte någon vidare att svimma mitt i träningen när man håller i tyngder mm. Då lär man skada sig om något. Dessutom blir folk i omgivningen oftast räddare än vad man själv blir och någon ambulans ska man ine åka för att man svimmar av detta.

Nu ska jag fylla på med lite järn och göra kroppen glad!

Här har ni en liten del av en artikel från Aftonbladet.

VAD ÄR järn?

3 sätt att förebygga brist

1. Ät varierat.

Ät varierad kost med mycket grönsaker och kött. Kött är viktigaste källan till järn. Fullkornsprodukter och baljväxter innehåller också järn, men även ämnen, fytater, som kan hämma järnupptaget. C-vitamin kan motverka detta.

 

2. Ät C-vitamin.

Ät C-vitamin till varje måltid. C-vitamin underlättar upptaget av järn. Särskilt rikt på C-vitamin är vitkålssallad, paprika, apelsin, grapefrukt, spenat och broccoli.

 

3. Motionera.

Då omsätter du mer energi. Du äter mer och får i dig mer järn.


Järnspikar – det visste du inte

ci Spika formen. Tänk dig en järnspik som är åtta centimeter lång och som väger tre gram. Så mycket järn finns lagrat i kroppen.

ci Ditt dagsbehov. Två miljoner röda blodkroppar tillverkas varje dag. För det behövs 30 milligram järn.

ci Viktigt för små barn. Störst järnbehov har barn i åldern 6 månader till två år.

ci Du har det i blodet. Det ”goda” järnet finns i det röda blodfärgämnet, hemoglobinet, som transporterar syret i kroppen.

ci Varning för rost. Det ”onda” järnet är överskott på lagrat järn. Det kan få kroppen att ”rosta” så att till exempel mer av skadliga ämnen, fria radikaler, bildas med risk för hjärt-kärlsjukdomar.


Vill till Ullared!

Brr vad kallt det är idag. Hösten är här och vintern är väl påväg skulle jag tro. Solen skiner även om himlen är helt svart  borta i skyn. Man kan ju bara ana hur dagens väder kommer vara.

Ska köra ett axelpass idag men har väntat lite så jag får lite värme i kroppen. Finns inget som är så tråkigt som att värma upp och ju tidigare man tränar efter att ha sovit ju längre får man värma upp.
Tänkte att jag skulle cykla iväg snart men väntar ett viktigt samtal från transport facket. Sist så glömde dem att ringa tillbaka så för att ta det säkra före det osäkra så får jag nog ringa själv!

Oavsett vad så är jag ledig enda tills torsdag:) Överlycklig när jag är ledig på helgen! Ledig nästa helg med. Det är nästan så man tror att man drömmer.

Vi ska hem till mina föräldrar ikväll iallafall och jag är riktigt sugen på att åka till Ullared hehe. Är ju bara 4 mil dit när man väl är hos mina föräldrar, så kanske kanske.



Förbaskade katt!

Uppdaterat från gårdagen då blogg.se krånglade för mig!

Ja igår var man ju lagom glad när man märkte att vår lilla "oskyldiga" katt hade bitit sönder laddaren till datorn. Flera gnagmärken i sladden som nu är helt kaputt! Så nu är min dator helt död så får använda älsklingens istället. Och då kommer nästa problem. Inget aktivt virusskydd. Tack tack snälla katt!

Men jag litar iallafall på denna sidan och det är ju den som är viktigast just nu.
Ha precis varit och kört ett benpass som jag avslutade med 10 minuters cykling. Riktigt skönt. Ökade lite i vikterna med.
Igå när jag tränade armar och mage ökade jag vikterna på nästan alla övningar. Känns lite i kropen idag men mindre än jag hade trott.

Nu väntar duschen och sedan jobb mellan 11-18. Imorgon blir det jobbigare, jobb mellan 5.15-13.30. Tidiga morna är väl inget problem, mend et är väl lite väääl tidigt!


Gröt med keso och solrosfrön!

Sitter och laddar inför träningen med lite havregrynsgröt, keso och solrosfrön. Riktigt gott. Är mjölken slut för man lösa det på annat sätt och detta gick ju minst lika bra.
Idag blir det armar och mage och ha tänkt att jag ska pressa mig riktigt hårt idag och öka på vikterna. Kommer att få känna av det imorgon isåfall - Härligt:)

Idag är jag ledig och hade tänkt att jag ska börja skapa lite av mina julklappar. Jag har mina små ideer och kan tyvärr inte avslöja dem eftersom många jag känner läser denna bloggen. Det blir inte ens en ledtråd hehe.

Nu får jag sätta fart och äta upp. Hörs senare!

100% ??

Som det ser ut nu så kan jag nog komma upp i en 100% tjänst på jobbet. Det var bara en som ville höja sin tjänst så det är ju toppen för mig. Hade varit riktigt bra men samtidigt är jag rädd för att min träning och kost kommer att ta stryk. Man måste ju såklart jobba, men träningen är superviktig för mig nu!
Har tränat i ett halvår nu och kan inte sluta. Ska man då jobba så finns risken för att man blir lat. Ialla fall att jag blir lat.  Blir troligen ett möte på torsdag då vi ska bestämma det nya schemat och gå igenom allt.
Jag håller tummarna för detta är både jag och min sambo värda som har kämpat i över 1 år på det lilla jag har fått ut i lön samt hans studiebidrag.

Möte med facket!

Idag klockan elva kommer transportfacket och chefernas fack till jobbet. Av en anledning som från början hade gjort mig arbetslös till en anledning som gör mig glad så hjärtat spricker!
Har haft problem sen vi fick ny chef och nu ska han sluta. Med andra ord så känner jag att nu mår jag bra igen- på riktigt!


Med detta så har vår andra chef som tar över allt själv berättat att jag ska få mer tider och att det kan bli upp till en heltidstjänst! Fattar ni? För mig är det helt otroligt! Sen jag tog studenten för 1½ år sedan så har jag jobbat en månad då jag jobbat 100% bara. Alla andra har varit varierande från 20-60%.
Kunde få mitt schema i början på månaden och sucka för att jag bara hade 2 pass, så slutade det med att jag jobbade 60%. Detta var för att jag fick hoppa in för en som sjukanmälde sig stup i kvarten och aldrig kunde jobba. Bra för mig men hur mycket av mitt liv kunde jag plandera?
Jag hoppas att det blir bättre nu och att man jobbar 2 helger i månaden kanske. Har enda sen jag började där jobbat i snitt 3 helger varje månad. Man blir så osocial i sitt vardagliga liv- precis så jag inte vill ha det.

Jag håller tummarna för min chef som tar över!

Åhh en viktig sak jag glömde! Igår berättade han att han blev så imponerad på min bukett att han har fått vissa funderingar. Nämligen att jag kanske ska få göra buketter och sälja i butiken! Wohoo vad spännande:)
Emma is so happy but... still so sad...
Finns tyvärr en sak som tagit över min glädje... Jag hoppas att jag kan glömma det snart men det lär vara svårt och oundvikligt..

Nu var det helg även för mig..

Iallafall tills klockan ringer 5.40 imorgon. Men måste säga att det har varit riktigt kul att jobba idag. Mycket att göra, men det är då det blir roligast!
Gick och la mig redan 20.20 igår hehe. Var riktigt trött efter att ha gått upp så tidigt! Tänk då hur det kommer slå på mig ikväll. Kommer väl somna snart då helt enkelt hehe:)

Tänkte att jag skulle vara duktig och sticka till träningen strax. Får bli ett axel/ryggpass. Har känt av min axel nu i veckan så nästan 3 veckors vila har inte hjälpt. Men ibland så har man sig själv att skylla. Uppvärmning är jätteviktigt, framförallt på morgonen då kroppen inte hunnit bli varm.
Nu är dock min kropp varm och go, men lika bra att köra lite uppvärmning ändå!

Målet med dagens träning: Träningsvärk och mindre ryggont på jobbet imorgon!

Får passa på att göra lite smygreklam för jobbet med!
Om ni inte har testat Brownien som finns på 7Eleven så gör det! Du kommer inte bli besviken om du gillar kladdkaka och choklad!
En bit 18:-
En längd 49:-
MUMS!

Gott helgfika!


Börjar bli sömning.

Att gå upp tidigt på morgonen är riktigt bra om man ska lägga sig tidigt på kvällen. Jag har bestämt att vid nio så ska jag ligga i sängen och kanske till och med sova.
Ska upp 5.40 imorgon eftersom jag ska jobba. Hlea helgen lång blir det.
Jobbar till klockan två imorgon så tänkte ta en runda till gymmet efteråt. Söndagen får det bli vilodag eftersom jag inte hinner med att träna. Jag hoppas verkligen att jag hinner med att träna om jag börjar jobba mer. Nu jobbar jag så lite så jag kan träna i princip hur jag vill, vilket jag älskar.
Helst av allt skulle jag nog jobba med något inom den branschen. Fast vem vet, kanske man tröttnar då.

Nu ska jag njuta av att det är fredag och fundera ut vad det blir för mat som ska stoppas i magen ikväll.
Trevlig kväll på er!

Hemma långt före jag skulle gå..

Det var inte så dumt att träna så tidigt. Nu sitter man hemma och njuter. Vanligtvis brukar jag inte ens ha hunnit ta mig till gymmet vid denna tiden. Är inte där förrens efter nio oftast. Nu har jag två timmar tills jag ska cykla till jobbet- HÄRLIGT!!

Har precis lagt in lite bilder på datorn och tänkte passa på att visa buketten jag gjorde förra helgen.
Som ni ser så är den höstinspirerar.

Närbild. Använde mig av frukt för att få in lite fina färger och för
att göra den lite roligare. Här ser ni citroner och physalis.



"Slarvig helbild"


Älskar solroser!


Granatäpplen

Hade lite bråttom när jag tog bilderna så bakgrunden är inte så rolig.
En ölburk där och en flaska där. När man väl har tid så får man sitta med PS.

Med dessa bilderna önskar jag er en trevlig dag! Nu ska jag fixa lite inför jobbet.
Ha det så bra allesammans!

Gäsp!

6.10 ringde klockan idag. Eller ja, babys klocka. Han ska ju till skolan och jag hade egentligen sovmorgon idag eftersom jag inte börjar förren 11.00.
Men för en gångs skull kände jag att jag kan vara duktig och gå upp tidigt och träna. Brukar vara lugnt och skönt såhär dags. Älskar att träna när det är helt tomt. Allt flyter på mycket bättre!

En tallrik med gröt och 2 grova mackor ligger i magen och nu känner man sig pigg i både huvud och knopp.
Blev dock inget ägg idag. Ni vet väl om att det är Äggets dag idag? Så frossa i ägg som är så gott!


"Mini Hulken"

Var nyss inne på Aftonbladets hemsida och fick en chock!
Jag hade aldrig kunnat tro att man som 5-åring kan ha så mycket muskler! Seriös, vad tänker föräldrarna? Något säger mig att detta är nog inte så bra. Har inte så mycket kunskaper men en sak är säker, han är ju bara ett barn!
Hittar tyvärr ingen bild men klicka här så hittar ni en film.

Vilken Idiot!


Hade jag träffat denna mannen hade jag nog sagt såhär:
-Snälla rara blåsta farbror. Vad får dig att tro att du har rätt när alla människor som lever vet att du har fel!

Läs hans artikel så förstår ni vad jag menar!
Jag blir faktiskt arg när jag läser den. Han får överviktiga till att lägga sig på operationsbordet istället för att träna och äta rätt. "Träning är ju trots allt överskattat."

3 tips till kvinnor som styrketränar!

Lånar en artikel från iForm för att hjälpa er tjejer som känner sig lite vilse när det gäller mat och styrketräning!

3 kostråd till kvinnor som styrketränar

Kvinnor som styrketränar bör äta annorlunda än män om de vill optimera sina resultat och bli starkare.

Styrketränande kvinnor bör äta färre kolhydrater än män eftersom de inte förbränner lika mycket när de tränar. I stället ska de inta fler kalorier. Kvinnor som tränar har en tendens att få i sig för lite och det är inte bra om musklerna ska växa. Kvinnor ska också ha mer fett eftersom fettreserverna i musklerna bör vara fyllda, om man vill att träningen ska synas. Och slutligen ska kvinnorna ha mer protein än män: både före och efter träningen och som mellanmål under dagen.

 

Så här ska du äta om du styrketränar
3 gånger eller mer i veckan:

Kalorier

  • Ät: Cirka 40 kcal per kilo du väger varje dag.
  • Goda kalorikällor: Nötter, kärnor, fet fisk.

Protein

  • Ät: Cirka 1,5 g per kilo du väger varje dag*.
  • Goda proteinkällor: Magert fläsk- och nötkött, fågel, fisk, ägg, fettfattiga mejeriprodukter.

Kolhydrater

  • Ät: Cirka 50 % av det dagliga energiintaget ska vara kolhydrater (övervägande långsamma).
  • Goda kolhydratkällor: Frukt, grönsaker, råris, grovt bröd, havregryn, potatis.

Fett

  • Ät: 30 % av det dagliga energiintaget bör komma från fett.
  • Goda fettkällor: Fiskolja, tistelolja, solrosolja majsolja, avokado.

* Om du äter kolhydrater ihop med proteiner förbättrar du upptaget.

Här hittar ni denna artikel.


Såhär ska alltså jag äta som väger 66 kilo.

Kalorier: 2640

Protein: 99 g

Kolhydrater: 50 % av intaget

Fett: 30% av intaget



Utpumpad!

Jisses vilket pass! Det bästa någonsin skulle jag nog vilja påstå!
Idag var det ju dags för det jag älskar- Armar, mage & bröst.
Efter alla onyttigheter denna veckan så tänker jag att jag kör stenhårt 40minters pass på crossen också. Fy fan vad jobbigt rent ut sagt.

Blev ca 50 minuters styrkespass, vila med banan och protein&kolhydratsshake och sen 45 minuter på crossen.
Det kallar jag duga ialla fall! Svettig som en gris blev man och stank väl sådär lagon gott hehe.

iForm har alltid haft ett bra test på hur mycket man förbränner med sin träning men kan inte hitta det. Fick söka efter något liknande och hittade då ett på Kellogs hemsida.

Så idag har min träning sett ut såhär enligt testet:
  • 10 min cykling till och från träning: 88 kcl
  • 50 minuters styrka: 330 kcl
  • 45 min på Crosstrainern: 500 kcl (enligt maskinen)
Sammanlagt blir det: 918 kcl!
Man ska dock tänka på att det inte alltid stämmer och att det varierar från människa till människa.

Jäklar vad bra jag é!


Slava på jobbet

Sitter och förlänger min lediga tid idag :)
Börjar jobba vid 11 och har inte börjat göra mig iordning än. Jag vill ju helst bara vara ledig. Hemmafru vore kanske något för mig? Hmm tål att funderas på!

Gårdagen var supermysig och maten var kanongod!
Förrätter:
  • Tunnbrödsrullar med skinka och löksallad
  • Bruschettas
  • Brie och kex
  • Körsbärstomater fyllda med getost och basilika
  • + Lite egengjorda tunnbrödspinnar med flingsalt och ost.
Blev lite av varje. Gott med lite olika!

Huvudrätt:
  • Hemmagjord planka med ryggbiff.
Efterrätt:
  • Gino- Frukt med vit choklad på.

Har ätit för hela veckan så får ta det lugnt på den fronten nu. Inget onyttigt med andra ord!
Nu får jag ta ur tummen och göra mig iordning!
Ciao Ciao!

Vilket benpass!

Idag blev det ett benpass som heter duga! Körde på hårt och intensivt!
Har ju mina planer idag så kände att jag får köra det väldigt intensivt för att hinna.
Sitter nu med en underbar hårinpackning i håret som ska få sitta någon timme och under tiden ska jag passa på att förbereda allting:)

Presenten ligger fint inslagen så nu är det bara maten som ska lagas med. Blir mycket mat hehe.
Imorgon ska jag hoppa in och jobba mellan 11-18. Alltid gott med extra pengar! Dem behövs ju alltid till något så det är lika bra. Sen ska jag jobba på fredagen inte torsdagen som jag skrev sist. Sen blir det hela helgen på det med.
Pengarna är varmt välkomna!Alltid bra att ha. Enligt mig kan jag nog inte ha för mycket. Finns alltid något man kan göra med dem. Har man miljarder borde man förverkliga drömmar och passa på att skänka lite till forskning m.m.

Oktober är ju bröstcancerns månad men det som är synd är att fler män dör i prostatacancer än kvinnor i bröstcancer, men inte tänker folk på det. Det finns väl blåa bandet om jag inte minns fel, men var kan man köpa dem? Varför har inte prostatacancer en hel månad med insamling för? Varför inte slå ihop dessa under samma månad så kan folk stödja båda istället!


Fattig igen

Nästan ialla fall! Imorgon ska jag fira min sambo som fyller år på onsdag.
Jag är ledig enda tills torsdagkväll och hans slutar 12.00 imorgon och är ledig enda tills 15.15 på onsdagen.
Så imorgon kommer det vara vår lilla helg, iallafall vad det gäller mat och vin! För detta ska vi firas. Det kommer bli trerätters med både vitt och rött vin. Tisdag tänker ni men då svarar jag såhär: Har sån liten alkoholkonsumtion att detta går bra, dessutom firar vi och är lediga. Jag sak till exempelt jobba hela helgen som kommer. Tar mitt vin imorgon istället:)

Presenten är ännu inte inslagen så ska passa på att göra det innan han kommer hem igen! Ska bli så mysigt imorgon:)
Blir att ställa klockan och köra ett benpass på morgonen. Sen blir det till att förbereda allt som bara går och kanske städa lite med.


Nu ska jag slå in presenten =D


Blir inte klok!!

Jag blir tokig på mig själv nu kan jag säga!
Har vilat enda sen efter simningen i fredags och nu när jag ska träna så hitta jga inte mina träningskläder!
Är lite rädd för att ha glömt dem i skåpet i simhallen, men känns som att jag skulle ha märkt det när jag gick. Brukar alltid slänga in ett extra öga så jag inte har glömt något.

Man är bara 20 men är förvirrad som att man vore 70. Illa!

Hur som helst så har ett par slitna och fula träningskläder fått komma till pass istället och frukosten ska nu göras.
Blir till att träna rygg och axlar och sen.. HITTA mina kläder:) (Saknar mina träningsbyxor!!)

Nu blir det frulle med massor av energi!

7Eleven

Sitter nu och smälter maten det blev idag.
Testade något nytt och väldigt annorlunda.
En gryta med fisk och räkor som innehåller saffran och curry.
Var helt OK i mitt tycke. Älskar saffran i lussekatter, kanske bara ska användas till det;)
Receptet hittar ni här iallafall.

Ska avsluta min lediga del av kvällen med lite jordgubbspaj med vaniljsås. Det är helg och då får man synda!
Imorgon blir det ett hårt axel och ryggpass. Kanske att man skulle orka simma lite efter med? Annars får det bli crossen istället!

Trevlig kväll på er!


Halvledig helg och kommande tårar

Idag skulle jag egentligen vara ledig men tar det sista på stängningspasset för att ställa upp för den som har det idag. Anledningen är att det hon ska börja tidigare för att hinna säga hej då till en som slutar.

Nu vid halv 12 så ska vi alla på jobbet samlas och tacka av en som jobbar sitt sista pass idag. Sjukt tråkigt då det är en som jag tycker om så otroligt mycket!

Denna personen är den som lyckats hålla upp glädjen på jobbet trots att allt har varit skit egentligen. En stor förebild är hon för mig och säger bara Fan vad jag kommer sakna dig!!

Nåja=/ Över till träningen. Igår var det vila vilket det är idag med. Igår hann jag verkligen inte träna då jag sprungit runt utomhus och plockat allt höstigt jag kunnat hitta för att göra en bukett. Fick åka och köpa lite blommor med. Men det som tog mest tid var såklart att göra buketten! La ner all min tid och kärlek för att den skulle bli bra. Och den blev bra! Som bara den!

Bilder kommer imorgon då jag helst vill ge den före jag visar upp den.


Åhhhh!

Vad jag ska hinna med mycket idag!
Duktig som man är så gick jag upp 7.30 ( ja klockan fick väcka mig) och nu ligger frukosten i magen.
Ska börja jobba 17.30 ikväll och jag blir alltid stressad när man vet saker man ska hinna med innan. Oavsett om man hinner så känner man ändå pressen.

Att hinna med idag:
  • Lämna bilen på verkstad och gå till träningen
  • Köra ett benpass och sedan gå hem
  • Hämta upp badkläder och sticka iväg och simma (HITTADE KORTET:) )
  • Rengöra soffan som börjat lukta efter katten twiii
  • Rengöra kattens toa
  • Laga kvällsmat att ha med till jobbet
  • Hinna äta lunch är rätt så viktigt med!
  • Hämta nyckel så jag kan låsa på jobbet ikväll.
Usch nu blir jag stressad och får nog ta och ge mig! Adios allesammans.


Smoothie:)

Har fått igång 2 maskiner med tvätt och sitter nu och njuter av en hemmagjord smootie:)
Blev en till frukosten med hehe.

Såhär gjorde jag den jag njuter av nu:
  • 1 Banan
  • Jordgubbar
  • Blåbär
  • Physalis
  • Lite kanel
  • En skvätt juice
Enkelt! Bara att mixa!

Man kan ta vilka frukter som, det är bara fantasin som sätter stopp.


Nu ska jag skissa fram en cool höstbukett. Ska ges till en som ska sluta på jobbet.
När man väl är utbildad och tycker att det är roligt så är det skojigare att göra den själv än att köpa den!
Har massor med idéer! WOHO:)


Förbannad

Nu sitter man här efter ett träningspass med lunchen i magen. Är fortfarande lite irriterad.
Igår letade jag upp vårt simkort som vi har och jag är 90% säker på att jag la det på byrån i hallen.
Men..
Idag när jag hade packat alla kläder så hittade jag inte kortet. Det är spårlöst bort =S Jag vet att jag såg det igår så jag blir rätt så frustrerad om man säger så! Var så himla sugen på att varva ner efter styrketräningen med simning.
Ska leta som en idiot senare och hoppas på att jag hittar det.

Nu ska jag iallafall duscha och sen cykla och handla. Blir nog att tvätta idag med om det är ledigt i tvättstugan.

Dagens lunch: Wok med kyckling


Förlåt!

 


Ja förlåt för en urusel update nu de senaste dagarna! Har varit hos mina föräldrar och hjälpt till med flyttstädning.
Tänkte sammanfatta min måndag-onsdag + att jag ska skriva dagens planer.

Måndag:
Min pappa kommer och hämtar mig och Tea. SOm vanligt så har jag alltid med mig en massa packning. Planen var att vara bort tre dagar så ja det blev ju tre par skor och två jackor. Sen en massa tröjor och annat krims krams hehe. Var hemma hos dem redan vid lunchtid och vovven blev överlycklig när hon fick träffa båda mina föräldrar. Den lilla stollen!
Det blev lunch och säga hejdå till mamma som skulle iväg och jobba. Då förflyttade jag och pappa oss till huset för städning. Vi hann med en del men tänkte att vi kunde spara lite till dem andra dagarna och svängde inom mormor på hemvägen istället. Alltid lika trevligt att få träffa henne:)
Denna dagen hände inte så mycket förutom Idol och Matakuten-tittande.

Tisdag:
Frukost i magen och en läprunda som gick åt skogen. Men sålänge som man tar sig ut och försöker så är jag liite nöjd iallafall! Pappa kom hem under lunchen och vi bestämde att jag skulle vänta med städandet och istället ha middagen färdig tills när han och mamma kom hem från jobbet. Och ja mums blev det!
Potatis,morötter, palsternacka och lök i ugnen med karrékotlett och sås- Yummie!
Sen blev det städning direkt efter och även denna kvällen Idoltittande+ Älskade House:)


Onsdag:
Åhh idag skulle jag äntligen få träffa min sambo igen. Man saknar dem som bara den när man är ifrån dem!
Var duktig och städade själv denna dagen eftersom båda mina föräldrar jobbade. Var ute med vovven på en liten promenix också. Ringde till Transportfacket och gnällde;) Fick svaret att hon jag ska prata med ska ringa mig idag och jag väntar och väntar- Emma är ivrig! Handlar om mina jobbtider. Jag är bara en extring och ska få förtur på lediga tider, men nu har det vid flertalet gånger blivit så att en annan har fått dem. Och då blir Emma ARG!
Hursom helst körde hem igår och fick träffa P igen:) Vi köpte Troja-Aik matchen och kollade på. Gick väl inte hela vägen eftersom Troja förlorade.

Idag:
Sitter här och funderar på vad jag ska äta till frukost. En smootie och lite gröt tror jag det blir! Sen ska jag iväg till gymmet och köra ett armpass och sen blir det vidare till simhallen. Ska bli grymt skönt att få simma lite! Är avslappnande och bra träning. Ska försöka simma i 1 timme, iallafall 40 minuter.

Ska försöka skriva något roligt inlägg här idag med. Kanske något recept eller träningstips.
Vad vill ni läsa?


RSS 2.0