varför?

När jag gick upp idag var min sambo redan vaken och mätt i magen. Han hade dessutom redan varit på gymmet tänkte jag. Visst hade han det, men han hade inte kommit in. Dörren var låst och ingen kunde komma in. Inte första gången detta händer om man säger så. Det är aningen irriterande att inte komma in när man betalar en massa pengar för att få använda det. Är man sugen på att träna eller har varit duktig nog at tagit sig dit så är det inte så roligt att inte komma in.

Jag hade tänkt träna och någon form av träning får det ju ändå bli. Stilla kan jag inte sitta hela dagen iallafall.
Det ska städa och tvättas, samt färgning av håret ska hinnas med.
Sen tänkte jag ge mig ut på stan och se om det finns några fynd! Något till nyår vore ju inte fel!


Nu är man trött på julmaten

Idag  blev det en tur till Ullared då vi ändå var hos mina föräldrar. Fick presentkort av dem på Ge-Kås så det blev en himla roliga spendera pengar dag med andra ord:) Hittade massor med saker! Var lagom mycket folk så man kunde gå hur man ville och titta på allt. Underbart!

Har ätit julmat fyra gånger denna julen och är så sjukt trött på det nu. Dessutom håller all snö på att regna bort så tyvärr har jag börjat längta efter att ta bort allt julpynt och dyligt. Det enda som är riktigt mysigt ännu är ju granen.

Nu ska jag minsann ta och slappa lite framför soffan. Imorgon blir det ett hårt pass på gymmet för att bränna bort all julmat. Kanske lite konditionsträning, lär ju behövas om inget annat!


Tillbaka från juluppehållet

Jag hoppas ni alla har haft en underbar jul med era nära och kära.
Själv har det varit en riktigt drömjul nu när det äntligen var snö på självaste julafton. Tror inte jag har varit med om en såhär vit jul sedan jag var liten. Myspys:)

Jag har inte hunnit blogga någonting nu den senaste veckan då jag kännt mig stressad av att hinna med allt innan julen. Men nu är jag tillbaka. Något bakfull, men ändå glad.

Kan tänka mig at det är många som vaknar idag och bara vill somna om igen haha. Sen jag tog tag i träningen igen har det blivit svårt att undvika bakfylla! Meningen var att jag skulle dricka mina cider och ta det lugnt, men istället blev man bjuden på en hel flaska vin och shottar utöver sina cider.
Jag klarar mig utan fylla, jag dricker för att det är gott, och ja, jag älskar ju vin:)
Förfesten som var en inflyttningsfest var bannemej en av de roligaste och trevligaste jag varit på. Håller tummarna för er!

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen. Blir att åka hem till mina föräldrar och fira lite jul idag. Dubbelt firande när man har sambo, dubbelt så trevligt!
Ha det bra allesammans och shoppa loss nu i dagarna!

Träning hemma

Idag ringde klockan 4.45 och ja ville verkligen inte lämna min stora varma säng kan jag säga!
Men men det var ju ett måste så jag steg upp direkt och skynda mig så jag kunde gå försiktigt till jobbet.
Som jag anade så var det rät halt men än har jag inte ramlat, måste vara ett mirakel!

Kl 18 ikväll kommer min underbara vän Angelica hit och då ska jag ha hunnit städa och slinga mitt hår så det får bli hemmaträning idag. Har jobbat som ett as idag och flyttat på alla våra colaflak och annat tungt så på ett sett har jag fått extra bra vardagsmotion- great!

Nu ska jag plocka lite sen blir det fram med hantlar och mitt nyinköpta resistance tubes. Får se om det går bra haha. KOmmer säkert snärta mig själv på något vis, vore inte konstigt när det är jag som ska utföra det haha.

Annorlunda

Sitter och äter på ett annorlunda mellanmål/ återhämtningsmat efter träningen.
Hade en övermogen banan och ja det är dumt att slänga mat när det finns dem som inte får någon mat!

  1. Jag började med att sätta ugnen på 200 grader.
  2. Sen tog jag en ugnsform och la en pytteklick smör så att inte maten skulle fastna.
  3. Sedan la jag lite havregryn i och mosade ner bananen i formen. På med lite citronyougurt och rör ihop allt.

In i ugnen i ca 10 minuter och det smakar som en efterrätt =D Yumms yumms!

Hann tyvärr inte ta någon bild. Fy skäms ;9

Vad har hänt med mig?

Igår jobbade jag stängning så jag var hemma vid 23.30 ungefär. Var lite seg i huvuder och hade fått höra av ett par stycken att jag såg trött ut. Det är ju inte precis någon komplimang när man ite är trött.
Tröttheten kom inte smygandes försen framåt stängningen vilket bådade gott för att jag skulle kunna somna när jag kom hem.

Tror jag somnade runt halv ett och klockan ringde 8.30, och jag var taskigt trött när den ringde!
Börjar snart undra hur det känns att vakna upp helt utvilad? Visst det är den årstiden då man är trött men jag ska jobba öppning på fredag. Då ringder klockan lite innan fem på morgonen. Men men det får helt enkelt bara gå.

Idag ska jag till gymmet och köra ett hårt benpass. Sitter och skriver ihop ett enklare träningsschema. Med enklare så menar jag att det inte ska vara lika kluddigt som mitt förra. Det var rena mardrömmen!
På detta skriver jag in alla övningar som jag brukar göra, vilket gör att jag kan köra några av dem varje gång, och variera mig lite. Det viktigaste är att jag tränar alla muskelgrupperna lika mycket bara.

Nu vänar gymmet och en promenad i snön:)

Snälla ge mig mer tid!

Snön faller och granen är klädd. Nu är det äntligen jul på riktigt!
Nu ska bara alla julklappar slås in med sen är det bara att invänta julafton:)

Idag sov jag alldeles för länge! vaknade 10.25 och tänkte direkt FAN! Nu har jag sovit bort dagen.
Börjar jobba kl 16 idag så det blir alltid tajt om man vill hinna med en massa saker.
Jag valde att vila från gymmet idag. Har ont i rygg och axlar och vill inte få mer ont nu när jag ska jobba.
Jag hoppas det har försvunnit till imorgon annars blir det att jag får ha ont på jobbet för imorgon är det en planerad träningsdag. Har inte bestämt mig än om det ska bli rygg/axlar eller ett hårt benpass.
Lite svårt nu när jag äntligen har kommit igång med mina benpass igen. Har under ett tag tyckt att det varit sjukt tråkigt att träna, men nu har det vänt. Har börjat köra lite övningar med balansbollen som faktiskt är rätt jobbiga och effektiva.

Fick ett glädjande besked idag förresten. Jag blev antagen till en distanskurs jag valt att läsa nu i januari och framåt.
Affärsutveckling och entrepenörskap heter den och ä på halvfart. Ska bli spännande tycker jag. Detta är något jag kommer ha nytta av när jag väl startar eget så jag måste ta vara på precis allt jag lär mig!
Så det blir inte mer tid över för mig efter nyår, snarare mindre hehe. Hur ska detta gå?


välkommen vintern

Äntligen har det kommit lite snö! Som jag har längtat efter detta:)
Nu är det ljust ute och det är inte sådär kallt som det är utan snön, Underbart!

Har precis kommit ur duschen. Var och körde 25 minuter på crosstrainern idag. Inte mycket, men mycket bättre än inget. Jag måste gå dit och träna på något sätt annars tror jag att jag kan tappa gnistan helt, oc vem vill det när man väl har kommit igång?

Jag har tre bestämda pass varje vecka som jag ska göra, resten är oplanerat. Brukar sluta med att jag kör nåot pass där jag tränar precis hela kroppen och sedan något konditionspass.
Jag vill gärna få tillbaka lusten som jag hade innan, och jag känner att den finns långt inom mig så den är påväg tillbaka. Tyvärr tar jobbet mycket av tiden nu i juletiderna och jag har en hel del jag måste hinna med, vilket gör att det känns som att träningen kan vara ett problem, när det i själva verket är det som är bra för mig.

Restn av detta året ska jag ta dagarna som dem kommer och träna så mycket jag kan. Minst 4 pass i veckan är ett måste för mig iallafall och det borde man hinna med kan jag tycka.

Så år 2010- då är det hårdträning igen!

Snart är man ledig

Detta har varit en tuff helg.
I fredags jobbade 16.00-23.15. Det var bara hem och sova för klockan ringde 6.00 på lördagmorgonen.
Upp och hoppa och börja jobba 6.30- 15.00. Var som en zombie igårkväll om man säger så.
Hade varit lugnt om det varit så att jag skulle få vara ledig idag, men icke. idag blir det ett helvetespass, 14.00-23.15. Väääääldigt tråkigt om man nu får säga så om sitt jobb hehe.

Känns lite som att hela denna dagen redan har gått, men lite träning ska hinnas med.
Ett helkroppspass på gymmet väntas och jag är ombyt och klar för att bege mig.

Njut av er söndag, även ni som hatar söndagar!

Fika

Denna dagen har gått som i ett svep. Har pysslat med julklappspyssel och har bara hunnit börja.
Kan man inte trolla till sig lite mer tid? Snälla?

Nu ska jag fika tänkte jag. Får bli en lussekatt och lite frukt. Ska passa på att kolla lite på tv med innan jag går till jobbet. Börjar 16.00 idag med, samt imorgon. Lite tråkigt för man vill ju hellre vara hemma på kvällarna.
Men men man kan inte få allt här i världen!

Ha en fortsatt bra dag allesammans!

En trög dag på gymmet

Hade sån vilja och lust när jag vaknade men den försvann helt när jag väl kom till gymmet.
Känner att jag är lite förkyld och trött men det snarare göra en ännu mer sugen på att träna.
Kärde lite lätt armar,mage och bröst idag.

Dock var det rätt bra att jag inte körde så hårt idag. Tänkte ta en genomkörare av hela kroppen imorgon och träna tills jag drunknar i mitt eget svett i princip. Tänkte kombinera gamla övningar med nya. Dem nya kommer vara en hel del med balansboll och kanske att jag tar med mina träningsrep dit och kör några övningar.

Någon som har tips på övningar med träningsrepen? Alltid kul att prova lite nytt!

God morgon alla ni som läser

Nu har jag precis lyckats få i mig min frukost trots att jag inte alls var hungrig. Lite konstigt om jag får säga det för jag är en sån person som oftast vaknar på morgonen för at jag är hungrig.
Lite konstigt kanske, dem flesta verkar få kämpa för att kunna få ner sin frukost. Hade själv det problemet innan, vilket ofta resulterade till att jag inte åt någon. Väldigt väldigt dumt gjort.

En sak som jag har lärt mig nu när jag börjat träna är att om jag inte äter en ordentlig frukost kommer hela dagen bli förstörd! Tro det eller ej men så är det. Igår hade jag vila från träningen och slarvade med frukosten, ett knäckebröd och ett äpple. Ingen vidare med andra ord. Och hur slutade då detta?
Jo småätande, större portioner när jag åt varm mat och jag blev inte mätt hur mycket jag än åt.
Så ni som vill tänka på vikt eller kost, ät en ordentlig frukost. Det behöver inte vara en megastor frukost, utan ta isåfall hellre något som mättar bra, tex havregrynsgröt.

Hunger brukar leda till grinighet, och vem vill gå runt och grina hela dagen. Stackars omgivning! :)

Morotsscones är utmärkt helgfrukost:) Yummie!

En oplanerad vilodag

Jag vaknade imorse med sprängande huvudvärk och var helt igentäppt i näsan. Oh no tänkte jag!
Inte ska jag bli sjuk nu när jag äntligen har börjat komma igång med träningen?

Jag fick tvinga mig upp vid halv 10 och var helt snurrig i huvudet. Men jag har lyckats få i mig lite frukost och vaknat till liv igen. Jag är ju inte den som chansar så jag tar det säkra före det osäkra. Skulle kört kondition idag vilket jag brukar köra före frukosten. Brukar räcka med en banan en halvtimme-timme innan och sen köra järnet.
Men idag får det bli vila istället.

Är ledig idag och har en helt del julklappar att fixa klart. Julen närmar sig med storsteg och jag är inte färdig än :O
Jag hoppas att jag hinner iallafall.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen kolla på reprisen av Biggest Loser på kanal 5.


Jobbdags

Jaha då var denna dagen snart över för mig:P
Börjar jobba om 1 timmer så har lite att stå i nu. Ska laga lite mat tänkte jag. Får bli makaroner och köttbullar då det går snabbt att göra. Måste fixa mig lite också då jag inte har gjort det än.
Mot köket!

Adios!

Dags att reda ut Kanal 5s såpa Ullared!

Jag brukar faktiskt sätta mig och kolla på programmet Ullared dem gångerna jag kan och väl tyckt att det varit intressant eftersom jag själv är uppväxt ungefär 4 mil därifrån.

Men nu är jag faktiskt lite irriterad eftersom allt inte stämmer.

Om vi tar dem som blivit mest kända och därmed hånade, Rose-marie och Kjell.
Dem åker tydligen dit varje sommar och är där i två veckor och bara shoppar. Eller ja, inte alla. Kjell håller sig på campingen där allt som finns är ett tält och deras bil.  Min första tanke var hur fan man kan behandla sin man på ett sånt vis. Han pratar hela tiden om att han fasar för att åka dit och att han heller skulle åka till Canarieröarna.
Min fråga har hela tiden varit hur man kan strunta i hur den man ska leva med resten av livet tycker och känner och framförallt hur personen mår.



Men... Så har saker och ting börjat krypa fram. Kanal 5 är ganska stora bovar i dramat när det gäller alla som har gästat programmet.

Minns ni Susann som var hemmafru och som älskade att åka till Ullared.
För det första så så var hon visst ingen hemmafru utan jobbade heltid. Sen säger dem till henne att handla för 5000 kronor som dem betalar åt henne. När hon kommit hem med varorna och visat tittarna vad som har inhandlats, packas det ner i påsen igen och kamerateamet kör tillbaka det till varuhuset och får tillbaka sina pengar.
Jag kan inte riktigt fatta att man kan gå med på något sånt här, det måste vara av kamerakåthet rent ut sagt.
Sen, varför fick hon inte behålla grejerna som tack för hjälpen? Snåla snåla kanal 5!

Sen några man ser i varje programm, dem glada damerna Maggan och Gittan. Det är minsann inte en ren slump att dem är där varje gång det filmas. Nej dem får faktiskt betalt för att delta i programmet. Visst jag kan hålla med om att det hade blivit tråkigare utan dem, för det är störtsköna! Men ändå.

Sist men inte minst. Jag vet inte om det är så illa som jag alltid trott när det gäller Rose-marie och Kjell. Efter att man fått veta sanningen om de andra deltagarna så börjar man ju undra. Visst dem kanske brukar åka dit och andla mycket, men 2 veckor och för över 50.000? Nej tror faktiskt inte det.
Sen tycker jag att kanal 5 har klippt ihop programmet så att det faktiskt blivit till mobbning istället.
Hur många gånger hör man inte Kjell säga att han längtar till barskåpet? Har ni tänkt på att han har samma kläder på sig och att varje scen ser likadan ut? Jag tror faktiskt att han sagt det en gång medans dem har klippt in det flera gånger i programmet istället. Mobbning i mitt tycke!

Man har dessutom kunnat läsa i flera veckor om hur denna familjen har blivit knäckta och barnen mobbas i skolan. Ska skyller på båda hållen eftersom dem tackat ja till ett deltagande.
Sen att Ge-Kås/Ullareds vd Boris vill hjälpa dem genom att sälja Kjells tältpinnar och tändvätska hoppas jag verkligen är en ide från hjärtat, och inte för publicitet.

Tips på balasbollsövningar



Ullared

Hej allesammans!
Denna helgen har varit otroligt impulsiv kan jag lova.
Det hela började med att jag skulle ha min lediga helg, vilket ledde mig och älsklingen till Halmstad för att shoppa julklappar. Det blev ett par stycken och som alltid så ska vi ju ha något själva med haha.
När vi väl åkt runt i hela Halmstad så tänkte vi attvi kör en omväg hem så vi kan hälsa på mina föräldrar med. För säkerhets skull så testade jag att ringa min pappa så dem skulle vara hemma. Och jag ringde, och ringde och ringde, och ingen svarade. Det slutade med att vi gamblade och körde ändå. När vi var 1 mil utanför Hylte där mina föräldrar bor så ringer han upp. Då hade dem precis kommit hem från Halmstad!
Dä har jag ringt som en idiot och börjat bli orolig, så har dem bara kört ett par kilometer framför oss. Gahh!

Väl i Hylte så hälsade vi på min mormor en liten sväng. Blev lite fika och roligt prat som alltid. Sen åkte vi hem till mamma och pappa. Dem började prata om att dem skulle till Ullared i veckan men att dem troligen skulle åka på söndagen istället. Och då ska ni veta att någonting tänds inom mig och min sambo! Ullared, imorgon? När inte vi är här?

Det hela slutade med att vi sov över även om vi inte hade några ombyten eller tandbortar m.m. Det var minsann tur att dem hade tandborstar till oss iallafall.

Och söndagen blev vi 800 kronor fattigare på julklappar och något enstaka till oss själva. Men det var väldigt trevlig. Inte för mycket folk heller, fördelen med söndagarna.

Har ni hittat alla julklappar är? Vad är ert bästa fynd hittills?

Julklappsshopping

Så idag var det äntligen dags för julklappsshopping. Och som vanligt så vet man inte riktigt vad man ska köpa, och vart man ska börja leta hehe.
Man vill inte bara köpa en massa skräp direkt! Någonting till alla borde det finnas med tanke på hur många affärer det finns. Anar att det kommer ta hela dagen det här:)

En sak som gör mig rktigt lugn nu är min ledighet enda tills tisdag eftermiddag. En ledig helg var välkommet oim man säger så. Känner att jag behöver få sova och umgås med min sambo lite. Blir inte av att man träffas så mycket på vardagarna trots att man bor ihop.  Man får helt enkelt värdesätta den tiden man har tillsammans.

nu väntar ett frukostmys med tända ljus och lite julstämning.
Ciao!

En hel del att prata om

Ja just nu undrar jag vart jag ska börja. Men vi tar det i tidsordning!
Igårkväll så var min sambo lite trött och ville gå och lägga sig vid 20.00. Detta brukar jag inte själv kunna göra men jag följde med. Och för första gången på evigheter somnar jag faktiskt riktigt fort! Kanska jag alltid skulle lägga mig så tidigt.. Hmm. NEJ! Jag vaknade vid tretiden inatt och har varit vaken sen dess. Jag kunde bara inte somna om. Hur jag än försökte så gick det helt enkelt inte. Så vid 4tiden begav jag mig ut till tvn och försökte hitta tröst.
Det hela slutar med att jag gick till gymmet redan vid 7 på morgonen och körde lite kondition. Inte helt illa pinkat för att vara mig.
Måste säga att det har varit skönt att fått så mycket tid utav dagen idag. Slingat håret har jag hunnit göra samt att jag resten av tiden har pysslat med min kreativa julklapp. Och än är jag inte färdig!  Har nog snart lagt 10 timmar på den och det återstår ett par. Men bra blir det:)

Så just nu sitter jag och njuter av min sista ledighet denna dagen då jag börjar jobba klockan 16.  SUCK!
Vill inte jobba ikväll. Jobbar stängning 3 av 4 fredagar och den sista jobbar jag öppning. Orättvist. Hoppas minsann på schemaändring. Men idag ska jag iallafall be om ledigt för våran Londonresa i januari:)

Nu måste jag fixa lite så jag blir klar för att sticka till jobbet. Ha en trevlig fredag allesammans:)

Syndarmat

Hehe efter att ha  slitit på jobbet mellan 12-17 så var det skönt att få komma hem.
Väl i dörröppningen mötte jag min käre sambo som läste min önskan, PIZZA:)
Vi delade på en kebabpizza med pommes på. Alldeles lagom enligt oss båda.
Man blir behagligt mätt och trycker inte i sig maten för att det är gott och för sitt "måste".
Nu blir det vila till 16.00 imorgon igen då jag jobbar för sista gången denna veckan. Ledig enda tills tisdag om jag inte minns fel.

Morgondag kommer att innehålla:
  • Träning- Axlar och rygg
  • Slinga håret
  • Fixa med mina kreativa julklappar
  • Och slappa:)
Ha det bra allesammans!

Testa lite frisyrer och sminkningar på TaazMakeover. Skitskoj!

Städning, lussebullar och julmusik

Puhh! Nu har jag precis dammsugit upp alla dammråttor som ja hittat i lägenheten. Att en liten katt kan fälla så mycket är sinnessjukt! Men nu är det bara golvmoppandet kvar sen ska jag allt baka lussekatter. Och självklart är julmusiken redan igång haha. Märks det att jag längtar till jul?:)

Måste säga att jag älskar att det är frost hela dagen. Är det desember så är det bannemej vinter. Har sett att många knoppar på träden nästan slagit ut igen, så det är tur att det har blivit riktigt kallt nu.

Nej nu kallar städningen på mig.
Ha en underbar dag allesammans!

Dagens träning?

Ja idag kände jag för att ta en promenad innan frukost istället för att träna.
Kanske blir träning senare idag men har en del som jag ska hinna med innan i så fall.
Nu kan man säga att julkänslan har stigit ännu mer. Frosten ligger fortfarande och det är kallt och skönt ute:)
Så länge som man klär sig bra så är det inga problem med att gå ute en längre tid.

Här kommer lite bilder från promenaden.








Uppe med tuppen

Idag var vaknade jag minsann med tuppen. Vaknade lite innan 7 av att min sambo pratade i telefon.
Men istället för att bli irriterad kämpade jag för att hålla mig vaken då ja tänkt att en morgonpromenad passar perfekt denna kalla dag. Tror dewssutom att vädret kommer bli riktigt fint idag. Är över -5 och man ser att det lilla som syns av himlen är blått och oranget.
Så mycket kläder och en lång promenad innan frukost. Kan nog inte bli så mycket bättre.
Tror att jag tar med mig kameran ifall att man kanske kan ta lite fina bilder.


Snart dags att dra till jobbet

Nu blir det snart att bege sig ut i kylan för att cykla till jobbet!
Har passat på att laga lite kvällsmat till mig och min käre sambo. Blev en fiskgryta med lite av varje av det som fanns hemma. Riktigt riktigt smarrig!
Är alldeles för dålig på att äta fisk. Tror de flesta är det om jag ska vara ärlig. Men nu har jag iallafall fått för mig att fisk ska serveras minst en gång i veckan, vilket är mycket mer än nu hehe.
Det är ju riktigt gott så fattar inte arför man slarvar med det.

Nu blir det att piffa till sig lite och passa på att njuta av den fina himlen man ser idag. Vackert blå, Äntligen:)

Nu är det snart jul:)

Känns skönt att det är kallt ute nu när det faktiskt är den 1 december. Precis som det ska vara.
Själv hoppas jag på att det kommer snö om en två veckor kanske. Vill inte att den ska ligga för länge då det faktiskt sker hemskt mycket olyckor när det är halt. Julkänslan ligger på topp och dagarna räknas ner:)

Idag blev det 40 minuter på crosstrainern och totalt förbrukades 480 kcl. Inte dåligt!
Så min frukost/brunch blev en omelett på tre ägg, lite skinka och pyttelite ost. Samt lite lök och tomat. Till hade jag strimlad vitkål och majs. Supergott!

Nu väntar duschen och mitt efterlängtade schampoo på mig. Har länge funderat på att köpa Tresemme men har inte blivit av. Men så igår kunde jag inte låta bli! På City gross hade dem att om man köpte schampoo fick man balsam på köpet, vilket gjorde det riktigt billigt!
Har ju redan Syoss som för övrigt har gjort stora under för mitt hår. Så det rekomenderar jag er verkligen att testa.


RSS 2.0