Hemmagjord pizza
Pizzabotten:
50g jäst
1 tsk flingsalt
0,5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special ( går bra med annat mjöl med)
- Blanda jäst, salt och olja i fingervarmt vatten ( 37 grader) i en degbunke.
- Rör i mjöl, lite i taget, tills du fått en fast och elastisk deg. Tänk på att du behöver lite mjöl till utbakning.
- Jäs degen i bunken under bakduk i ca 25 minuter.
- Baka ut degen på mjölat bord. Dela degen i fyra bitar och kavla ut eller gör en stor pizzabotten direkt på bakplötspappret på plåten.
Köttfärs*
Kyckling
Ost*
Skinka*
Paprika*
Svamp*
Räkor
Tomat/tomatpure*
Curry
Nötter
Småbladssallad*
Lök*
Majs*
*= Dessa igredienserna använde jag. Jag blandade i tacokrydda i kötfärsen då jag ville ha en tacopizza.
Det är bara fantasin som sätter stopp!
Ett tips om du väljer räkor eller småbladssallad! Lägg på detta efter att pizzan är klar. Räkorna blir sega av värme vilket inte är så gott och när det gäller salladen så blir den bränd,torr och smaklös.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback